Bijeenkomst 'De Nederlandse inzet op veiligheid en stabiliteit'

Inschrijven is door de grote interesse helaas niet meer mogelijk.
 

Op dinsdagmiddag 5 september 2023 organiseert IOB een bijeenkomst naar aanleiding van twee recente evaluaties, naar de Nederlandse bijdragen aan stabiliteit in fragiele contexten en aan de Resolute Supportmissie
Tijdens deze bijeenkomst worden in twee sessies bevindingen uit de evaluaties gepresenteerd. Onderzoekers, beleidsmakers, uitvoerenden en belanghebbenden gaan met elkaar in gesprek over de implicaties voor beleid en uitvoering. Er zal veel ruimte zijn voor inbreng van deelnemers.

Sessie 1. Inconvenient Realities: bevindingen over de Nederlandse inzet in fragiele contexten

De eerste sessie start om 13:00. De evaluatie 'Inconvenient Realities: An evaluation of Dutch contributions to stability, security and rule of law in fragile and conflict-affected contexts', dat op 28 augustus gepubliceerd is, staat hierin centraal.
In deze sessie gaan we dieper in op de doelen en inzet van Nederland in fragiele contexten. Hoe pakt de gecombineerde inzet op ontwikkelingssamenwerking, diplomatie en defensie uit?

Sessie 2. Tussen wens en werkelijkheid: lessen voor Nederlandse missiebijdragen

De tweede sessie start om 15:30 en gaat over lessen voor (Nederlandse bijdragen aan) militaire missies. Centraal staan de bevindingen uit het recent verschenen rapport 'Tussen wens en werkelijkheid. Evaluatie van de Nederlandse bijdrage aan Resolute Support', wat op 12 september in de Tweede Kamer wordt behandeld. 
Tijdens deze sessie kijken we ook naar de lessen die we kunnen trekken voor toekomstige Nederlandse missiebijdragen. 

Praktische informatie

Locatie:
Dudok, Hofweg 1A, Den Haag

Voorlopig programma:

  • 12:30 – Inloop

  • 13:00 – Sessie 1. Inconvenient Realities.

  • 15:00 – Koffiepauze

  • 15:30 – Sessie 2. Tussen wens en werkelijkheid

  • 17:00 – Afsluitende borrel