Dr. Wendy van der Neut

Dr. Wendy van der Neut

Functie
Senior beleidsonderzoeker
E-mailadres
wendy-vander.neut@minbuza.nl

Wendy van der Neut werkt sinds 2018 bij IOB. Eerder werkte zij onder meer als senior onderzoeker bij drie departementen van de Schotse Overheid. Hier specialiseerde ze zich in onderzoeksmanagement en beleidsevaluatie en was voorzitter van het Scottish Government Evaluation Network.

In 2013 behaalde Wendy haar PhD aan de University of Edinburgh, waar ze tevens werkte als onderzoeker bij verschillende projecten op de gebieden van politieke theorie en rechtstheorie. Daarvoor studeerde Wendy politicologie aan de Universiteit Nijmegen (2008) en International Law aan de University of Edinburgh (2009).

Wendy heeft veel ervaring met het ontwerpen, managen en uitvoeren van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Binnen IOB houdt Wendy zich bezig met de onderwerpen veiligheidsbeleid, mensenrechten en internationale rechtsorde, alsook onderzoeksmethodologie, onderzoeksethiek en projectmanagement.

IOB-onderzoeken

IOB-publicaties

  • IOB (2021). Verbeter de verbinding: evaluatie internationaal cybersecuritybeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • IOB (2019). Op zoek naar draagvlak: de geïntegreerde politietrainingsmissie in Kunduz - Afghanistan. Post-missiebeoordeling.

Nevenfuncties

  • Lid raad van advies opleiding politicologie Radboud Universiteit Nijmegen
  • Lid Hague-Based Evaluation Network